Predsjednik rožajske Opštine Ejup Nurković posjetio najstarijeg sugrađanina

Stogodišnjaku Ešefu Djozoviću poželio dobro zdravlje

Najstarijeg stanovnika rožajske Opštine,Ešefa Djozovića, rodjenog u selu Biševo prije 101 godinu, danas je posjetio predsjednik Opštine Ejup Nurković i uz skroman novčani poklon, poželio mu dobro zdravlje.
 
Veoma mi je drago da u našoj opštini imamo ljude starije od stotinu godina. Iskreno ti želim da poživiš još godina i da te prati dobro zdravlje. Želimo da ovaj novčani poklon podijeliš svojim unucima i praunucima-rekao je Nurković.
U porodici Djozovića smo čuli da najstariji rožajac ima osmoro djece,19 unuka i 13 praunuka i da je bio jedno od 12-toro djece koje je imao njegov otac.
 
Ešef nam Moj otac nikada nije radio u državnom poslu, odnosno bio je poljoprivrednik u selu Biševo, gdje je rodjen, uvijek se bavio stočarstvom i poljoprivrednom proizvodnjom i od toga je izdržavao brojnu porodicu i školovao svoju djecu-rekao je Asim, jedno od njegovo osmoro djece.
 
Ešef je već punih 67 godina u u braku sa suprugom Šerifom koja je već zagazila u devetu deceniju života. Bio je učesnik u NOB-a i nosilac partizanske spomenice.
Piše: Mirza Luboder

Takođe pročitati i...

Komentariši