Predsjednik opštine obišao radove na sanaciji pješačkoga prolaza „Kolorado“

Predsjednik Opštine Rožaje gospodin Ejup Nurković, obišao je radove na sanaciji  pješačkoga prolaza „Kolorado“.

-Predsjednik Opštine između ostaloga kazao je da je sanacija pomenutog prolaza uvrštena u prioritete prošle godine, imajući u vidu važnost ove pješačke zone koju prije svega najviše koriste učenici, kako oni koji pohađaju OŠ „Mustafa Pećanin“ tako i srednjoškolci i gimnazijalci.  Sanacija je urađena kvalitetnim i izdržljivim materijalima koji su otporni na so i vlagu kako bi bila dugotrajnija. U drugoj fazi u planu izgradnja pasarele (pješačkoga mosta) iznad Jadranske magistrale sa rampom za osobe sa invaliditetom.

Prema izjavi direktora Direkcije za investicije, Mirsada Džudževića, radi se sanacija i rekonstrukcija metalne konstrukcije i samoga krovnoga pokrivača u šta spada i farbanje i čišćenje sa posebnim tretiranjem onih dijelova podložnih koroziji.

Također. Radi se i kompletna rekonstrukcija armirano betonskoga stepeništa specijalnim betonom koje je tretiran aditivima otpornim na so i rizlu kao i kompletne zone iz pravca grada do samoga stepeništa gdje je u toku zamjena „behaton“ ploča. Osim toga, biće urađena i horinzontalna i vertikalna signalizacja po svim standardima za bezbijednost pješaka u saobraćaju.

Kabinet predsjednika

Takođe pročitati i...

Komentariši