Postavljena zaštitna ograda na putu prema Balotićima

Radovi na postavljanju 200 metara duge metalne zaštitne ograde na dijelu puta prema mjesnoj zajednici Balotići su završeni. U okviru investicija koje opština Rožaje sprovodi u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i pomorstva krenulo se u novi krug sanacije ove strme putne trase koja se prostire kroz kanjon rijeke Grlje.

Predsjednik opštine Rožaje, Ejup Nurković zadovoljan je što je lokalna samouprava ispunila još jedno obećanje koje je dala mještanima ovog kraja. Prema njegovom zapažanju, značaj sprovedenih radova  ogleda se u unapređenju sigurnosti učesnika u saobraćaju na ovom dijelu putne mreže.

Irfan Tahirović, samostalni savjetnik u Direkciji za izgradnju i investicije govoreći o ovom naizgled  malom ali jako bitnom projektu napomenuo je da je njegova  realizacija iznosila oko 15 000 eura.

Mještani Balotića zahvalili su svim akterima koji su učestvovali u unapređenju životnih uslova njihovog kraja. Kako tvrde, intervencija na sanaciji ovog dijela puta spriječila je potencijalne nesreće koje su mogle zadesiti učesnike u saobraćaju. Naročito su, kažu, brinuli za svoju djecu koja putuju prema školama. Nadaju se da će lokalna samouprava nastaviti istim tempom da ulaže sredstva u osavremenjavanje puteva koji ih povezuje sa gradskim jezgrom.

Prva faza radova na unapređenju putne infrastrukture  prema Balotićima izvodila se  u 2016. i 2017. godini. Obuhvatala je proširenje putne trase i stabilizaciju kosina. Vrijednost tadašnjih radova dostigla je 90 hiljada eura.

Zvaničnici lokalne samouprave najavljuju i druge intervencije na kako bi poboljšali kvalitet života mještana koji žive u ruralnim područijima.

Takođe pročitati i...

Komentariši