Posjeta Odboru Islamske zajednice Rožaje

Predsjednik opštine Rožaje, Ejup Nurković, sa delegacijom u sastavu, predsjednik Skupštine Rožaje- Husein Kurtagić, potpredsjednik opštine Rožaje- Idriz Nurković, glavni administrator- Redžep Kurbardović, šef Kabineta-Ismet Kalač, šef protokola-Mensur Kalender,  je danas posjetio Odbor Islamske zajednice Rožaje. Delegaciju Opštine Rožaje su primili predsjednik OIZ Rožaje Ernad  ef. Ramović, glavni imam Rejhan ef. Hot, sekretar OIZ Ramiz ef. Lubider, Eldin ef.  Pepić, Rahman ef. Nurković i Amer ef. Dautović.

Obzirom na dosadašnje zapažene rezultate aktivnosti Islamske zajednice, delegaciju Opštine Rožaje su interesovale informacije o radu Odbora Islamske zajednice, kao i problemi sa kojim se ovaj Odbor u svom radu susreće.
Zajednički  je konstatovano  da je OIZ primjer institucije koja djeluje za dobrobit svog naroda na svim poljima.

„Od opšteg je interesa jaka, jedinstvena i napredna Islamska zajednica, a Opština Rožaje će dati svoj nesebični  doprinos u unapređenju, jačanju i očuvanju, ove jako važne institucije.“poručio je Predsjednik opštine Rožaje.

Obzorom da su se iz OIZ Rožaje ranije urađenim projektima obraćali Loklanoj upravi Rožaje, ovo je bila i prilika da se prodube razgovori, kako bi se došlo do zajedničkih rješenja na opšte i zajedničko dobro građana Rožaja.
Po riječima predstavnika OIZ Rožaje, ova posjeta je bitan korak ka unapređenju saradnje dvije institucije, čiji se ciljevi podudaraju, gdje obije institucije predstavljaju servis građana, kako bi se omogućilo stvaranje boljeg ambijenta za život i opstanak naših građana.

[huge_it_gallery id=”3”]

You may also like...

Komentariši