POSJETA DIPLOMATSKOJ MISIJI AZERBEJDŽANA U CRNOJ GORI

Predsjednik opštine Rožaje, Ejup Nurković je u pratnji predsjednika Skupštine Rožaje Huseina Kurtagića, dr Amera Halilović, savjetnika Predsjednika Crne Gore, i Amele Kalender, koordinatorke za izradu projekata u Kabinetu Predsjednika Opštine posjetio savjetnika diplomatske misije Azerbejdžana u Crnoj Gori, gospodina Seyran Mirzazada, 04.02.2015.godine u Podgorici,

– Predsjednik Nurković je ističući značaj saradnje putem različitih projekata  sa Azerbejdžanom  pozdravio savjetnika diplomatske misije Azerbejdžana. Ovu posjetu su iskoristili kako bi predstavili do sada urađene projekte iz različitih oblasti, koje bi mogli ostvariti uz podršku Azerbejdžana. Dr Amer Halilović je istakao vrlo uspješnu dosadašnju saradnju sa gospodinom Mirzazada naglašivši da se ona može učvrstiti zajedničkim radnjama u korist naših naroda.

– Gospodin Mirzazada je iskazao veliku podršku inicijativi koju je ovim putem pokazala opština Rožaje. Istakao je lično i profesionalno zadovoljstvo što vidi da je opština Rožaje okupila tim i postavila sistem za izradu i koordinaciju projekata, što je jedini način za uspješno privlačenje bespovratne pomoći i investicija. Gospodin Mirzazada je pojasnio situaciju u Azerbejdžanu ove godine zbog pada cijene nafte, pa je pomoć Vlade Azerbejdžana ograničena, vjerujući da ne postoje prepreke u privlačenju privrednika u Rožaje. Istakao je mogućnosti saradnje posebno u oblasti voćarstva i poljoprivredne proizvodnje. Obećao je da će u Rožajama biti otvoren drugi Kulturni centar Azerbejdžana u Crnoj Gori, jer jedan već postoji u Baru.

You may also like...