Opštinski tim poziva građane da ostanu svojim kućama

Opštinski tim za praćenje sprovođenja privremenih mjera za sprječavanje širenja zaraze izazvane korona virusom, predvođen predsjednikom Opštine Rahmanom Husovićem, danonoćno radi na praćenju aktuelne situacije i odnosu institucija i pojedinaca prema pravilima koja važe od momenta njihovog donošenja.
Opštinski tim koji je formiran sa ciljem da bude na usluzi građanima u periodu trajanja privremenih mjera već je definisao Plan rada i u toku sedmice koja slijedi dodatno će intenzivirati svoje aktivnosti kojima će biti obuhvaćen širok spektar djelovanja- od pružanja savjeta za zaštitu od virusa do transporta hrane i lijekova na teritoriji cijele opštine.
Podaci sa terena pokazuju da građani Rožaja do sada pokazali visok stepen odgovornosti kada je u pitanju prevencija zaraze i da se trude da slijede upustva koja dolaze sa adresa Nacionalnog koordinacionog tijela i Instituta za javno zdravlje. Posebno nas raduje to što, prema dosadašnjim informacijama, u Rožajama nema slučajva zaraze.
Ipak, porast broja zaraženih na državnom nivou obavezuje nas na dodatan stepen odgovornosti i opreza kada su u pitanju socijalni kontakti.
Vlasnicima objekata za prodaju prehrambene robe i njihovim zaposlenima još jednom savjetujemo da vode računa o broju osoba koje istovremeno kupuju u njihovim prodavnicama i da blagovremeno reaguju ukoliko se stvori gužva te prekrši neka od privremenih mjera koje su na snazi.
Dragi građani, ovom prilikom vas još jednom pozivamo na još dosljednije poštovanje pravila u cilju prevencije širenja epidemije jer se jedino na taj način možemo oduprijeti ovom zdravstvenom izazovu. Zato, ostanite svojim kućama, sačuvajte sebe i zdravlje ljudi u vašoj zajednici.

You may also like...