Obilježen jubilej – 40 godina stonoteniserskog kluba „Ibar“

Danas je u Centru za kulturu, uz prisustvo osnivača kluba i idejnog vođe, predsjedništva i članova kluba, predstavnika Lokalne uprave te ljubitelja i poštovaoca stonoteniserskog sporta kao i brojnih gosti, obilježen jubilej – 40 godina Stonoteniserskog kluba „Ibar“ iz Rožaja.

O nastanku ovog sporta u Rožajama, njegovom razvoju kao i o brojnim uspjesima ovog kluba govorili su dr Džavdet Dacić, predsjednik stonoteniserskog kluba, i dr Erdan – Danko Sutović, član predsjedništva i jedan od najboljih igrača stonoteniserskog kluba „Ibar“.

U svom 40-to godišenjem postojanju vitrine ovog kluba krasi preko 250 trofeja, osvojeno je 17 titula ekipnog republičkog prvaka u seniorskoj konkurenciji, 10 titula na MOSI igrama, (od toga 7 muških i 3 ženske), 19 titula ekipnog republičkog prvaka u juniorskoj, a 16 u pionirskoj konkurenciji.

Klub je dobitnik mnogih velikih priznanja, od kojih izdvajaju, „30.septembar“, nagradu Opštine Rožaje, Plaketa sa poveljom SSRN Crne Gore 1986.godine, Priznanje Stonoteniserskog saveza Crne Gore i Jugoslavije, Priznanje COK-a i mnogih drugih.

Prikazana je prezentacija istorijata Stonoteniserskog kluba „Ibar“ i dodijeljena su priznanja i plakete koje je uručio gospodin Mahmut Kalač, predsjednik Skupštine Stonoteniserskog saveza Crne Gore.

Dobitnici Plaketa su: Nusret Kalač predsjednik Opštine, STK „Budim“ iz Berana, Nikola Vujadinović, Dušan Osmanagić, Mahmut Kalač, Branimir Kaluđerović, Milutin Maraš, Robert Tahirović, dr Erdan Sutović, Erol Hadžialijagić, dr Dževdet Dacić, Ismar Hadžialijagić, Selman Erović, Svetislav Jovanović, Semir Kurtagić i Edvin Demić.

Priznanja su dobili prof. Bećir Šabotić i Resmija Zejnelagić.

U ime Lokalne uprave prisutne je pozdravio Glavni administrator gospodin Mersudin Dautović, koji je uručio Plaketu Stonoteniserskom klubu „Ibar“ povodom četrdesetogodišnjice kluba i posebno priznanje u vidu poklona, umjetničku sliku, akademskog slikara Aldemara Ibrahimovića, Dželalu – Dželjku Hadžialijagiću, čovjeku bez koga se ne bi mogao zamisliti stonoteniserski sport u Rožajama kao ni brojni uspjesi ovog kluba od prvih stonoteniskih dana pa do danas.

[nggallery id=147]

Takođe pročitati i...

Komentariši