Ministar zdravlja prof. dr Budimir Šegrt, danas, u radnoj posjeti Domu zdravlja Rožaje

Predsjednik opštine Rožaje, Ejup Nurković i direktor Doma zdravlja, dr Hajran Kalač su danas u prostorijama Doma zdravlja primili delagaciju predvođenu ministrom zdravlja prof. dr Budimirom Šegrtom. Radnoj posjeti i sastanku su prisustvovali direktor Fonda za zdravstveno osiguranje, dr Kenan Hrapović, generani direktor Direktorata za zdravstvenu zaštitu, dr Mensud Grbović, portparolka Ministarstva zdravlja, Tatjana Boljević, savjetnica direktora Fonda za zdravstveno osiguranje, Milica Škiljević, potpredsjednik opštine Rožaje, Mirsad Azemović i pomoćnik direktora Doma zdravlja Rožaje, Šabo Luboder.
Nakon obilska svih odjeljenja i prostorija Doma zdravlja, Ministar zdravlja je iskazao zadovoljstvo infrastrukturom i uslovima naše zdravstvene ustanove, imajući u vidu da je njeno renoviranje do sada sprovedeno donacijama iz inostranstva i od strane naših sugrađana.
Dr Hajran Kalač je upoznao Ministra o broju upošljenih, infrastrukturnim projektima koji su do sada urađeni i opštoj situaciji u Domu zdravlja, posebno naglašivši i probleme sa kojima se Dom zdravlja Rožaje susreće, kao što je i samo funkcionisanje ambulanti.
Predsjednik opštine je akcentirao razrješenje samog statusa Doma zdravlja Rožaje, koje se po infrastrukturnim kapacitetima znatno razlikuje od Domova zdravlja u manjim opštinama, jer više liči bolnici, a opet ne ispunjava sve uslove da preraste u bolnicu, što podrazumijeva doškolovavanje kadrova u užespecijaliziranim oblastima medicine.
Gospodin Ejup Nurković je podržao Ministra u njegovim planovima da u narednom periodu poboljša uslove i usluge u zdravstvu, jer je to prvenstveno u interesu građana. Tokom radnog sastanka je bilo razgovora o svim problemima sa kojima se građani susreću prilikom potreba za zdravstvenu podršku i pomoć. Prisutni su posebno obratili pažnju na iznalaženje rješenja za građane koji žive na selu, jer putovanje do beranske bolnice predstavlja veliki ekonomski izdatak, a pritom postoje i zdravstveni rizici zbog čekanja i gužvi.
Na sastanku je dogovoreno da se saradnja nastavi i ubuduće kako bi se zajednički odgovorilo na probleme i izazove iz oblasti zdravstva, u saradnji nadležnog Ministarstva sa lokalnom upravom Rožaje i Domom zdravlja Rožaje.

You may also like...