LDS CHARITIES priprema donacije za Rožaje

Predstavnici organizacije LDS CHARITIES iz Amerike boravili su u radnoj posjeti Rožajama. Njih su, svojstvu predstavnika lokalne samouprave, primili Amela Kalender, iz Službe kabineta predsjednika,  i Rusmir Džudžević, sekretar Sekretarijata za planiranje, uređenje prostora i zaštitu životne sredine.

Nakon razgovora u zgradi lokalne samouprave, uslijedio je obilazak osnovne škole „25. maj“ kako bi osmotrili potrebe te obrazovne ustanove koje bi bile obuhvaćene potencijalnim planom budućih donacija, nakon toga, posjetili su selo Grahovo.

Podsjećamo, ova organizacija je prije dvije godine obezbijedila finansijska sredstva, u iznosu od 50 hiljada eura, za  izgradnju rezervoara za vodu u Grahovu koji je ujedno i dio vodovodnog sistema „Ćosovsko vrelo“ koji će snabdijevati pijaćom vodom sedam sela i na kojem su radovi u završnoj fazi.

Predstavnici LDS CHARITES-a, čiji se rad temelji na humanitarnim aktivnostima, iznijeli su viziju budućih projekata za teritoriju opštine Rožaje, čiju bi realizaciju podržali, a govorili su i o brojnim djelatnostima koje sprovode na nivou Crne Gore.

Elder i Sister Cary (The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints) ističu da njihova organizacija postoji u Crnoj Gori već 12 godina te da sprovodi  brojne aktivnosti čiji je cilj unaprijeđenje životnih uslova odraslih i djece. Trenutno realizuju nekoliko projekata u Podgorici, Nikšiću i Bijelom Polju u sklopu čijih djelatnosti spada uređenje školskih prostorija, opremanje biblioteka kao i učešće u izgradnji pojedinih objekata.

Ova organizacija, na globalnom nivou, inicira i učestvuje u akcijama dijeljenja besplatnih obroka i pružanja drugih vidova pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Njihov rad je isključivo volonterske prirode.

 

 

You may also like...

Komentariši