Kik boksera Rijada Hodžića primio Potpredsjednik Opštine Idriz Nurković

Kik bokser rožajskog kluba Univerzum, Rijad Hodžić, koji je osvojio titulu profesionalnog prvaka Evrope, u WKU federaciji, danas je sa trenerom kuk boks kluba ” Univerzum” iz Rožaja, Mersadom Mukovićem, posjetio OPŠTINU Rožaje gdje ih je primio potpredsjednik Opštine Idriz Nurković.

On je čestitao mladom borcu Hodžiću na postignutom zavidnom rezultatu, za šta je bio potreban izniman rad i velika odricanja. Sa sigurnošću se moźe reći da je Rijadov uspjeh primjer i za Rožaje i za Crnu Goru. Još jedna činjenica ide u prilog našem borcu, a to je da je on sa 18 godina najmlađi kik bokser u Crnoj Gori.

Rijad Hodžić, koji je 2014. godine osvojio zlatnu medalju na juniorskom prvenstvu svijfeta, slavio je odlukom sudija na poene. Da podsjetimo da je u Rožajama, u meču za šampionski pojas u kategoriji preko 91 kilogram – disciplina lou kik, pobijedio Grka Vasilisa Karagianidisa.

Vrijedi naglasiti i to da je Hodžić drugi borac “Univerzuma” sa šampionskim pojasom, nakon Damira Mukovića koji je u WKU federaciji osvajao titule prvaka Evrope i svijeta.

Mersad Muković, trener “Univerzuma” kazao je da se ovakvi sportistki rezultati trebaju bolje pratiti i nagraditi. Jer treba imati u vidu da trening za jednu jednu borbu traje po tri mjeseca, svaki dan po dva treninga što pored ostaloga, također iziskuje velika finansijska ulaganja. Muković između ostaloga kaže da je svjestan finansijske situacije u kojoj se nalazi naša Opština ali da se dodatnim rebalansom budžeta treba iznaći mogućnost da se ovaj sport pomogne jer su rezultati evidentni.

Potpredsjednik Nurković je kazao da će Lokalna uprava učiniti dodatni napor da ovakve i slične uspjehe dodatno podrži te na taj način promoviše zdrav život i sport uopšte.

Foto: Centar za informacione sisteme

Piše: Mirza Luboder

You may also like...