GIM FEST 2015: FESTIVAL MLADIH – ROŽAJE

U Rožajama je po drugi put organizovan GIM – Fest od strane učenika Gimnazije “30. septembar”.

GIM-fest je prvi festival mladih u Crnoj Gori, koji organizuju isključivo učenici sa srednjoškolskim kolektivom i lokalna zajednica Rožaje kao sponzor projekta, pored Štamparije Kujević, marketa Aldi i restorana Druga kuća.

Predsjednik Đačkog parlamenta Ersan Hodžić je sa drugarima iz odjeljenja (Marom Bulatović, Teom Kalač  i Adnanom Hasanagićem) izrazio želju da festival i ove godine uspije, što su članovi Đačkog Parlamenta i kolektiv škole rado prihvatili i mjesecima vrijedno radili kako bi festival sinoć bio svečano otvoren u Centru za kulturu Rožaje.

GIM – fest traje tri dana, a njime su previđene radionice, debate i kviz na engleskom jeziku koji se održavaju u prostorijama  škole. Zatvaranje festivala biće u nedjelju kada će se dodijeliti nagrade pobjednicima kviza i Konkursa za literarni i likovni rad.

Program su vodile Emira Hodžić, učenica četvrtog razreda i Sajma Pepić, učenica trećeg razreda.

Emil Fetahović i Dino Ećo su pjesmom otvorili festival, zatim je direktor Fejzo Murić svojim govorom podržao učenike, a za njim i Lahira Duraković koja je organizovala prvi GIM-Fest 2012. godine. Prisutnima se obratio i predsjednik Đačkog parlamenta, Ersan Hodžić.

Tokom večeri su Hana Agović i Numan Nokić vodili prezentaciju o uspješnim učenicima Gimnazije “30.septembar”, izvoden je skeč “Pokondirana tikva” od strane učenika trećeg razreda i prezentacija za Dane Frankofonije.

Prisutni su imali priliku da vide i u skeč inspirisan Gogoljevim Revizorom, koji je produkt rada učenika drugog razreda. Festival su pjesmom zatvorili Erhan Luboder i Elma Demić.

Piše: Adnana Hasanagić

You may also like...