EJUP NURKOVIĆ I U NAREDNE ČETIRI GODINE PREDSJEDNIK OPŠTINE ROŽAJE

Predsjednik opštine Rožaje u naredne četiri godine biće Ejup Nurković, tako su odlučili odbornici Skupštine opštine na prvoj redovnoj sjednici koja je održana 3. avgusta 2018. godine. Izborom Nurkovića za predsjednika opštine završeno je konstituisanje vlasti u Rožajama nakon lokalnih izbora održanih 27. maja 2018. godine.

Nurkovića je predložila Bošnjačka stranka i bio je jedini kandidat za ovu funkciju, koju je obavljao i u protekle 4 godine. Njegov izbor su podržali, pored odbornika BS i odbornici DPS-a, dok su odbornici SD-a bili uzdržani.

Irma Dacić je podnijela prijedlog u ime kluba BS, za izbor Ejupa Nurkovića za predsjednika opštine.

Nurković se zahvalio svim odbornicima koji su podržali njegov izbor, kao i onima koji su bili uzdržani, posebno ga raduje što niko od prisutnih odbornika nije bio protiv njegovog izbora, što će mu dati, kako je kazao, dodatnu snagu da više i predanije radi.

Najavio je konsolidaciju opštinskih finansija i sistematizaciju radnih mjesta u lokalnoj upravi po evropskim standardima.

Novi-stari predsjednik opštine je pozvao sve koji mogu, i vole Rožaje, u prvom redu Vladu i dijasporu, da pomognu i omoguće otvaranje novih radnih mjesta.

Na današnji dan lokalna uprava je dužna 3.600.000 eura po osnovu neizmirenih plata i obaveza dobavljačima, javne ustanove i službe čiji je osnivač Skupština 2. 200.000 eura, dok je Opština po osnovu kredita dužna 7.900.000 eura.

Očekuje povećan prihod u opštinsku kasu od legalizacije objekata i koncesionih naknada.

Na prvoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Rožaje izabrani su predsjednik i članovi Odbora za izbor i imenovanja. Za predsjednika je izabran dr Cena Kajević odbornik Bošnjačke stranke, članovi su Irma Dacić i Senad Kuć, takođe, odbornIci BS, Enisa Murić iz DPS-a i Alisa Ećo iz SD-a.

Takođe pročitati i...

Komentariši