Demant na tekst objavljen u ND Vijesti, subota 19.09.2015. godine, autorke Aide Skorupan

Aida Skorupan je u tekstu koji je objavljen u subotu 19.09.2015. godine na 31. strani ND Vijesti, napisala potpune neistine i izmišljotine, kojim tvrdi da je supruga Predsjednika Opštine Rožaje, gospodina Ejupa Nurkovića bila na pijaci u Peći (Kosovo), službenim autom ,,Audi A4’’ registarskih tablica RO-AC 001, a koje potkrepljuje neimenovanim očevicima.

Iako Predsjednik opštine smatra da je bavljenje ovim i sličnim prepiskama ispod svakog nivoa profesionalnosti i ljudskosti ipak se odlučio da da demant kako zainteresovana javnost ne bi bila uskraćena za istinu.

Istina je sljedeća: službeni vozač kabineta Predsjednika, gospodin Kuč Ahmedin, je po nalogu za korišćenje službenog vozila Predsjednika opštine (br 77, od 15.09.2015.godine) sam išao u Peć, da preda projektnu dokumentaciju za projekat kojim je opština Rožaje aplicirala za sredstva Evropske Unije u okviru prvog poziva za projekte IPA programa prekogranične saradnje između Crne Gore i Kosova. Vraćajući se u Rožaje, gospodin Kuč je svratio u obližnji market i nastavio svoj put nazad. Potvrda da se službeno vozilo i gorivo nisu trošili u druge svrhe je i kilometraža koja se unosi poslije svakog službenog puta, a koja se slaže sa redovnom evidencijom koja se vodi u opštinskim organima uprave.

Dakle, navod da je supruga Predsjednika opštine Ejupa Nurkovića ovom prilikom išla u Peć u trgovinu sa spomenutim službenim autom je lažna, jer ona nikada nije išla službenim autom za Peć.

Interesi opštine Rožaje i njenih građana svakako nisu ugroženi ovim službenim putem i svako aludiranje na isto je van zdrave pameti i pokazuje elementarno nepoznavanje pojma javnog interesa i zakonskih pravila i procedura.

Međutim, ova situacija, koliko god banalno djelovala, dokazuje krajnje maliciozno, štetno, neprofesionalno, neprimjereno i neetično ponašanje takozvane novinarke ND Vijesti (jer se Aida Skorupan ni po jednom principu novinarstva ne može svrstati u novinare i nažalost svojim ponašanjem izuzetno kalja ugled novinarstva).

Takođe, podsjećamo javnost da Aida Skorupan već više od deset godina izmišlja i piše skandale o Rožajama, a pogotovo o novoj upravi u poslednjih godinu dana. Novi Predsjednik Opštine ju je pozivao više puta da obrati pažnju na svoje neprofesionalno pisanje, međutim kako se ništa nije promijenilo gospodin Ejup Nurković je morao da prekine sa njom svaku službenu komunikaciju s čime je javnost upoznata.

Predsjednik Opštine Rožaje teži da svojim radom, odgovornošću i iskrenošću privuče  strane investiture, što potvrđuje današnje potpisivanje kupoprodajnog ugovora bivšeg pogona Gornjeg Ibra i ne može se baviti medijskim prepucavanjima sa novinarima loših namjera, koji lažnim informacijama obmanjuju građane.

Na kraju, poslije ovoliko neukusnih ispada dotične “novinarke”, predsjednik Opštine Rožaje, gospodin Ejup Nurković je odlučio da pokrene prijavu za klevete i laži protiv Aide Skorupan, na sudu u Rožajama.

 

Kabinet Predsjednika

You may also like...

Komentariši