Dodijeljene diplome LUČA rožajskim gimnazijalcima

U rožajskoj Gimnaziji ’’30. septembar’’, danas su, podjelom diploma ’’Luča’’, ispratili 47. generaciju maturanata. Za đaka generacije proglašen je Redžep Fetahović. Njemu je najviše priznanje škole, kao i prigodnu novčanu nagradu, koju je obezbijedila lokalna uprava, uručio predsjednik opštine Ejup Nurković. On je tom prilikom, budućim akademcima poželio puno uspjeha u daljem školovanju i životu.

obitnici ’’Luče –a’’ su: Omer Dječević, Zilha Husović, Suada Muratović, Suada Dacić, Kenan Sutović, Rabija Halilović, Ilhan Kalač, Ensar Durović, Jasmin Durović, Dženeta Kuč, Meliha Halilović i Elvira Mujević.
’’Luča –b’’ pripala je Aldijanu Kalaču, Fedisu Kardoviću, Azri Tahirović, Mireli Smailović, Mahiri Dacić, Sajmi Hodžić, Jasmini Hot, Maliku Kurtagiću, Altuni Musić, Sajmi Pepić, Inesi Pilica, Seidi Rugovac, Amri Tahirović, Naidi Zejnelagić, Erhanu Luboderu, Elvedinu Muriću, Saneli Murić, Almini Dacić, Elmi Šaljić i Aminu Kardoviću.
Uz konstataciju da je riječ o jednoj od najboljih gneracija maturanata u 50-togodišnjem postojanju škole, direktor Gimnazije, Fejzo Murić je dobitnicima diploma poželio uspjeh uz poruku da ubuduće vrijedno ostvaruju postavljene ciljeve i da na taj način budu od pomoći razvoju Rožaja i Crne Gore. U cjelosti prenosimo obraćanje direktora:

“Uvaženi gospodine predsjedniče Opštine, dragi učenici, poštovane kolege, Jedan od najljepših trenutaka u životu naše škole jeste upravo ovaj danas – kada ispraćamo najbolje učenike, one koji su svojim radom, zalaganjem i odgovornošću pokazali da suspremni za predstojeće životne izazove, da su shvatli i prihvatli činjenicu da je znanje moć i da samo, podstaknutom snagom, mogu sigurno da koračaju nepredvidivim životnim stazama. Ove godine, kao što znate proslavili smo 50 godina postojanja i već na tom novom putu bilježimo sjajne rezultate naših učenika. Želim da podijelim sa vama – ovdje prisutnima, osjećanje ponosa što rukovodim ustanovom koja u ovim nepredvidivim vremenima, sve bolje i sve stabilnije ostvaruje svoju misiju. Ovo osjećanje ponosa utemeljeno je i na činjenici da u našoj Gimnaziji imamo sjajne mlade ljude, učenike koji na pravi način uzvraćaju na iskazano uvažavanje, poštovanje, na otvorenost u komunikaciji, na spremnost da se pruži pomoć i podrška kako bi efekti rada bili još bolji. Nastojali smo u prethodnim godinama da stvorimo bolje materijalno-tehničke uslove, da ova škola bude prijatno i stimulativno okruženje za sve nas koji u ovom vremenu postajemo dio njene istorije. Zato vjerujem da učenici odlaze iz školskih klupa noseći našu Gimnaziju u srcu, sa željom da joj se uvijek rado vrate i podsjete se na dane provedene u njoj. Takođe, veoma je značajno i ispunjujuće saznanje da veliki broj ljudi, naši sugrađani, roditelji učenika, kao i prijatelji ove škole, prepoznaju naš uloženi trud i postignute rezultate. Ispraćajući ovu generaciju maturanata, a uvjeren da dijelim osjećanja svih profesora, sa zadovoljstvom mogu da kažem da iz klupa odlaze zreli, obrazovani, samouvjereni i nadasve vaspitani mladi ljudi. I sama ova zgrada danas odiše zadovoljstvom i pozitivnom energijom u trenutku kada 33 maturanta dobija najveće priznanje koje se dodjeljuje učenicima u toku njihovog školovanja. Jer, broj je impoznatan za jedan grad, a ne zajednu školu. Želim vam, dragi moji učenici, da vaši dometi budu daleko od prosječnih postignuća, da radite na sebi, da vrijedno ostvarujete postavljene ciljeve i da na taj način, otvarajući nove horizonte, pomognete razvoju svoga grada- vaših Rožaja, i svoje države Crne Gore. Čestitam vam na priznanju koje će vam danas biti uručeno. Znajte da ste vi LUČA, da ste vi svjetlost ove škole u ovoj – jednoj u nizu godina koje su stale u pola jedanog vijeka. I više od toga. Hvala!”

image(6)

Objave iz povezanih i sličnih kategorija...