Održan 9. Memorijalni turnir u malom fudbalu Emir Dedeić- Dedo

Proteklog vikenda u sportskoj dvorani na Bandžovom brdu održan je 9. Memorijalni turnir u malom fudbalu Emir Dedeić- Dedo. Turnir se igra u čast Emira Dedeića Deda, koji je izgubio život na travnatom poligonu kod OŠ “25.maj”. Dedo je bio fudbaler  Ibra, Jezera, Županice i pripadnik granične policije Crne Gore. Bio je prepoznat kao dobar drug, nasmijan čovjek i spreman da izađe u susret svakom ko je od njega tražio neku pomoć.

Turnir je otvorio, brat rahmetli Emira Dedeića, Edin koji se zahvalio svima koji su pomogli da se sjećanje na  Emira održi. U takmičarskom dijelu prikazan je dobar fudbal korektno ponašanje ekipa i efikasnost. Tokom dva dana takmičenja najviše uspjeha imala je ekipa Crni Bor iz Rožaja za koju su nastupali igrači iz Novog Pazara, novčanu nagradu (300 eura) pehare i medalje uručio im je direktor Sportskog centra Asad Omerović, drugo mjesto pripalo je ekipi modni sudio Henga čiji su sastav činili igrači iz Berana, a nagradu od 100 eura, pehar i medalje uručio im je predsjednik FK Ibar, Esad Plunac, treće mjesto pripalo je ekipi Besnik, a nagradu od 50 eura, pehar i medalje uručio im je član Izvršnog Odbora FSCG Adem Nurković. Nagrada za fer plej ekipu otišla je u ruke Gornjoj Lovnici, a pehar im je uručio Admir Kalač.

Organizator je obezbijedio i dvije pojedinačne nagrade, za najboljeg golmana- koja je otišla u ruke Zdravka Dabetića iz ekipe Modni studio Henga, a nagradu mu je predao Mensur Dedeić, dok je po odluci žirija najbolji igrač turnira bio Sanel Stupljanin iz pobjedničke ekipe Crni Bor. Mečeve su sudile sudije iz Rožaja, Haris Mulalić i Ferid Kujević.

unnamed

Objave iz povezanih i sličnih kategorija...