Predsjednik opštine obišao NVO “Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama”

Predsjednik Opštine Ejup Nurković  i predsjednik Skupštine opštine Husein Kurtagić posjetili su NVO “Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama”

Direktorica ove NVO Vezira Ćosović zahvalila se na posjeti i upoznala je predsjednika Nurkovića o aktivnostima koje sprovodi njena organizacija kao i o budućim projektima koje planiraju da realizuju. Poseban akcenat je stavljen na tešku finansijsku situaciju i okolnostima u kojima rade.

– Kao što znate Rožaje nema dnevni centar za djecu ometenu u razvoju i mi smo osnovali ovu organizaciju da bi koliko toliko pomogli djeci i njihovim roditeljima u svakodnevnim aktivnostima. Problema je mnogo sa kojima se suočavamo. Treba svaki mjesec obezbijediti stručno osoblje koje radi sa ovom djecom, tu je i problem plaćanja mjesečne zakupnine i ostalih režija koje moramo plaćati da bi centar mogao raditi – naglasila je Ćosović.

Predsjednik Nurković je istakao da će organizacija imati partnera u lokalnoj upravi i tom prilikom je obećao konkretnu pomoć.

– Opština će finansijski pomoći rad ovog centra jer je pomoć u ovakvim slučajevima praktično i obaveza svih nas. Odmah ćemo uplatiti sredstva za jednokratnu pomoć a pomoći ćemo u proširenju prostora ili plaćanju postojećeg prostora. Ovim putem pozivam sve građane koji su u mogućnosti da doniraju dio sredstava kako bi olakšali rad ovog centra. Korisnici ovog centra su djeca koja su u nezavidnoj situaciji i kojima je pomoć veoma potrebna da bi olakšali patnju sebi i njihovim roditeljima.

Takođe, vas informišem da je opština dogovorila sa Vladom CG izgradnju dnevnog centara za djecu sa posebnim potrebama. Početak radova je planiran za septembar 2014. godine – kazao je Nurković

 

Kabinet predsjednika

20140830_122317

Objave iz povezanih i sličnih kategorija...