Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja u Vladi Crne Gore Milutin Simović posjetio opštinu Rožaje

Potpresjednik Vlade i ministar poljoprivrede, Milutin Simović boravio je 10. maja u radnoj posjeti opštini Rožaje. Ministar Simović sa saradnicima i direkrorom Investiciono razvojnog fonda, Zoranom Vukčevićem obišao više kompanija, preduzeća i poljoprivrednih kooperativa sa područja rožajske opštine.

Simović je posjetio „Agrobisernicu“, preduzeće za proizvodnju i preradu ljekovitog bilja “Interfood 35“ i kompanije “Amiprom“ i „IM Gradina“.

Ministar Simović se sastao i sa individualnim poljoprivrednim proizvođačima iz Rožaja. Tokom prvog dijela sastanka, poljoprivrednicima su prezentovane mogućnosti za podršku u poljoprivrednoj proizvodnji kroz programe IRF-a i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Nakon toga, uslijedila su pitanja poljoprivrednika.

 Poljoprivrednici iz Rožaja su istakli brojne probleme, a u prvom redu su: otkup i plasman poljoprivrednih viškova, infrastrukturni problemi, isplata premija, zakup državnih pašnjaka, obnova katuna, do zaštite od pasa lutalica i medvjeda.

Ministar Simović je kazao, nakon sastanka sa poljoprivrednicima, da je to bio otvoren domaćinski razgovor. Poljoprivrednici iz Rožaja su iskazali veliko interesovanje i saopštili su značajna pitanja i sugestije, koje će biti od koristi kreatorima agrarne politike u Crnoj Gori. Posebna vrijednost satanka, kazao je Simović, je to što su poljoprivrednici detaljnije upoznati sa Agrobudžetom za 2017. godinu i mogućnostima koje pružaju Evropski razvojni fondovi: 

I predsjednik opštine Rožaje, Ejup Nurković, obraćajući se poljoprivrednicima, ukazao je na to da će i Opština i Vlada preduzeti sve raspoložive mjere kako bi pospješili razvoj poljoprivrede u Rožajama: 

Izvor: radiorozaje.me

Foto: Centar za informacione sisteme

This Post Has Been Viewed 305 Times

Komentariši

Opština Rožaje