OPŠTINA ROŽAJE POMAŽE OBNOVU CRKVE „RUŽICA“

Predsjednik opštine Rožaje gospodin Ejup Nurković, primio je predstavnike Crkvene zajednice u Rožajma te Paroha pravoslavne crkve „Ružica“ gospodina Slobodana Radojevića.

Na sastanku je prvenstveno razgovarano o sanaciji same crkve koja je usljed utjecaja vremenskih prilika počela da propada a posebno krovni dio (kupola).
Paroh Radojević je pokrenuo akciju obnove i sanacije, čija predračunska vrijednost iznosi 32.000 eura a od dobrovoljnih donacija već je prikupljeno 6.000 eura.
Opštinskim budžetom za 2017. godinu, predviđeno je 6.000 eura, za potrebe Srpske pravoslavne parohije u Rožajama. Iako lokalna uprava ima određene probleme finansijske prirode, nastojat ćemo da obezbijedimo dodatna sredstva, kako bi se realizovala rekonstrukcija krova crkve, kazao je predsjednik opštine Ejup Nurković. On je po­zvao sve pri­vred­ni­ke i gra­đa­ne Ro­ža­ja da se uključe u akciju prikupljanja novčanih sredstava, kako bi pomogli rekonstrukciju objekta. Predsjednik dalje naglašava da je Rožaje primjer zajedničkog života i uvažavanja i da je taj odnos vijekovima izgrađivan na zdravim i čestitim odnosima i u najtežim vremenima, te da učestvovanjem u ovoj akciji, svi skupa svjedočimo da različitosti čine cjelinu i da samo uz međusobno uvažavanje stvaramo bolju budućnost i ljepši život.
Paroh Radojević je kazao da su trenutno u toku radovi na uređenju dvorišta crkve, a idući mjesec je planirana rekonstrukcija fasade, donator ovog projekta je manastir „Ostrog“, na čelu sa mitropolitom Amfilohijem.
Dobri ljudi izlaze u susret, te je tako firma Rahmana Osmanovića iz Petnjice besplatno odradila radove na zemljištu oko crkve, također je postavljen luster u crkvi, koji je donirala firma „Svjetlo servis“ iz Ukrajine. U toku je izrada biblioteke, za koju je do sada sakupljeno 600 knjiga.

Za sve one koji žele pomoći, otvoren je žiro račun kod CKB banke, na ime EPARHIJA CO ROŽAJE.   Broj žiro računa: 510-9256556.

This Post Has Been Viewed 104 Times

Komentariši

Opština Rožaje