Ministar održivog razvoja i turizma u Vladi Crne Gore Pavle Radulović posjetio opštinu Rožaje

Danas je u radnoj posjeti Rožajama boravio ministar održivog razvoja i turizma u Vladi Crne Gore, Pavle Radulović, u čijem timu su pored savjetnika ministra, Rešada Nuhodžića i šefice Kabineta Milene Lukić, bili i generalni direktor Direktorata za upravljanje otpadom i komunalni razvoj Dragan Asanović, te direktor Direkcije javnih radova Milan Martinović sa pomoćnikom Miomirom Peruničićem.

Delegaciju su dočekali predstavnici Opštine Rožaje a teme sastanka  odnosile su se na plansku dokumentaciju, realizaciju projekta planinskog centra „Hajla“, rješavanje pitanja tretmana otpadnih voda i vodosnabdijevanja, kao i na  realizaciju projekata koji se finansiraju iz Kapitalnog budžeta.

„Ja moram da pohvalim Rožaje, koje je, za razliku od malo većih i bogatijih opština, završilo prostorno – urbanistički plan. Važno je navesti da je Vlada izvojila dva miliona eura za potrebe projekta planinskog centra „Hajla“, dakle, čekamo da se završi studija o lokaciji. Na inicijativu Opštine Rožaje mi smo decembra mjeseca prenijeli sredstva u vrijednosti od 300 hiljada eura i dali im u amanet da oni završe projektnu dokumentaciju, na način za koji oni smatraju da je najbolji za lokalno stanovništvo“, izjavio je, izmedju ostalog, ministar Radulović.

O zaključcima sa sastanka, više u izjavi ministra Pavla Radulovića: 

Na osnovu razgovora, koji je u prostorijama zgrade lokalne uprave  trajao više od dva sata, predsjednik opštine Rožaje Ejup Nurković, između ostalog, zaključuje da će godina pred nama biti period snažnih investicija.

-Ejup Nurković: 

U nastavku posjete uslijedio je obilazak putne trase Rožaje – Štedim.

Izvor: radiorozaje.me

Foto: Centar za informacione sisteme

This Post Has Been Viewed 252 Times

Komentariši

Opština Rožaje