Gradonačelnik opštine Peć, Gazmend Muhadžeri posjetio opštinu Rožaje

 
Gradonačelnik Peći Gazmend Muhadžeri sa svojim timom posjetio je opštinu Rožaje gdje ga je primio predsjednik opštine Rožaje gospodin Ejup Nurković sa svojim saradnicima.
Na sastanku je razgovarano prije svega o prekograničnoj saradnji te o zajedničkim projektima prema fondovima Evropske unije u oblasti razvoja turizma i turističkih potencijala te zaštiti životne sredine.
Obzirom da Rožaje i Peć osim što graniče kao dvije opštine ujedno su te granice i državne te je mogućnost za saradnju još veća što stvara dobre preduslove za kvalitetnije apliciranje prema fondovima EU.
Govora je bilo i o tradicionalno dobrim odnosima između Rožaja i Peći te između Republike Kosovo i Crne Gore a taj odnos se konstantno unapređuje na obostrano zadovoljstvo.
Predsjednik opštine Rožaje gospodin Ejup Nurković zahvalio je na posjeti te kazao da su sastanci ove vrste kada su u pitanju pogranične opštine vrlo značajni i treba im dati poseban značaj te stvoriti uslove za saradnju na polju ekonomije i preduzetništva, uključujući i proizvodnju i trgovinu. 
Gradonačelnik Peći gospodin Gazmend Muhadžeri, zahvalio se na srdačnom prijemu te predložio da Peć i Rožaje potpišu protokol o bratimljenju, što bi bila i potvrda za historijski dobre odnose sa čim se složio i predsjednik Ejup Nurković. 
Na kraju sastanka obije strane složile su se da zajednički treba raditi na tome, da se dobri i prijateljski odnosi prenesu na mlađe generacije a sve u cilju stvaranja uslova za sigurnu i dobru budućnost dvije opštine i dvije države, zaključeno je na sastanku.
 
Piše: Mirza Luboder

This Post Has Been Viewed 61 Times

Komentariši

Opština Rožaje