DODJELA NAGRADA ZA DOSTIGNUĆA U SPORTU ZA 2016. GODINU

DODJELA NAGRADA ZA DOSTIGNUĆA U SPORTU ZA 2016. GODINU

Danas je u Rožajama upriličen svečani skup koji Lokalna uprava organizuje kalendarskim krajem godine gdje su osim kratke analize i osvrta na rezultate rada LU u proteklih godinu dana, te iznošenja planskih zadataka za narednu godinu, uručene skromne nagrade za dostignuća u sportu.
Predsjednik Opštine, gospodin Ejup Nurković u svom obraćanju, izrazio je zahvalnost svima koj su dali doprinos za stvaranje boljih uslova za život građana u Opštini Rožaje. Istakavši rad i zalaganje svih sekretarijata, Direkcija, službi i ostalih pravnih subjekata koji djeluju i rade u sklopu lokalne uprave. Predsjednik je dalje naglasio da očekuje da se u 2017.godini radi još intenzivnije sa fokusom na pokretanje privrede stvaranje povoljno ambijenta za strane investicije.
-Komisija za dodjelu nagrada za dostignuća u sportu za 2016. godinu, poslije razmatranja prijedloga koji su stigli od strane grupa građana, NVO sektora i sportskih kolektiva, jednoglasnim odlukama odabrala je sljedeće sportiste i sportske radnike i kolektive:

-Za sportsku ekipu godine proglašen je FK „Ibar“
FK „Ibar“ važi za najstariji sportski kolektiv u našoj opštini. Osnovan je davne 1934. godine i ovo je 82. generacija FK „Ibar“ koja je može se reći, ostvarila historijski rezultat, završivši sezonu na prvom mjestu Druge lige Crne Gore. S toga, nagradu za najbolji sportski kolektiv za 2016. Godinu pripala je Fudbalskom Klubu „Ibar“. Nagradu je u ime kluba primio šef stručnog štaba Ruždija Ljuljo Ćatović.
-Za trenera godine proglašen je trener FK „Ibar“, Rešid Reško Pepić
Rešid Reško Pepić, započeo je karijeru u matičnom klubu Ibar a put ga je potom odveo u pljevaljski Rudar, gdje je bio jedan od vodećih igrača, nakon toga je nastavio u beogradskim kluboima Rad i Čukarički. Zavidnu igračku karijeru nastavio je u inostranstvu u nekoliko kineskih klubova te Kiparkom Anortozisu, tadašnjem učesniku Lige šampiona. Treneru godine, nagradu će također uručiti predsjednik Opštine Ejup Nurković.
-Sportista godine je Jusuf Nurković, član respektabilnog Judokluba „Ibar“
Jusuf Nurković je rođen 22.04’97. god. Višestruki prvak cg za juniore i seniore, dvostruki prvak Balkana, jedini iz Crne Gore je osvajač bronzane medalje na evropskom kupu u Runumiji, kao junior osvojio je bronzanu medalju na seniorskom evropskom kupu u Sarajevu, osvajač 7. mjesta na evropskom prvenstvu u Malagi, i kanditat za ljetnje olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Student kriminalistike na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.
Nagradu za mlade i perspektivne sportiste godine dobili su: Dielza Dacić iz Judo kluba „Ibar“ i Mirza Hot iz FK „Ibar“
Dielza Dacić je u ovoj godini osvojila pet medalja od toga dvije zlatne, dvije srebrne i jednu bronzanu, na domaćem i međunarodnim takmičenjima. Na prventsvu Crne Gore u svojoj konkurenciji osvojila je zlatnu medalju a na trofeju Beograda srebrnu medalju. Dielza govori engleski jezik i odlična je učenica.
Mirza Hot, omladinski reprezentativac CG, ponikao u matičnom Ibru, gdje je sa mladjim i starijim pionirima postigao preko 50 pogodaka, karijeru je nastavio u bjelopoljskom Jedinstvu gdje je zabilježio nastupe i u prvoj ligi, u omladincima Jedinstva bio najbolji igrač i strijelac, pravi potez bio je povratak u Ibar gdje je pokazao sav svoj raskošan talenat. ove sezone bio je najbolji igrač svoje ekipe sa 8 pogododaka i asistencija, svojim igrama zavrijedio je pažnju selektora omladinske reprezentacije Aleksandra Miljenovića.
Nagrade dobitnicima osim predsjednika opštine uručili su i predsjednik Skupštine Husejin Kurtagić te potpredsjednik Opštine Mirsad Azemović.
Predsjednik opštine na kraju čestitao je dobitnicima sportskih priznanja te apelovao sve one koji mogu da daju doprinos na svoj način, da doprinesu razvoju sporta uopšte, a Fudbalskom klubu Ibar, poželio da u sljedećoj godini uđe u prvu ligu. Istakavši da Rožaje sada ima zavidnu sportsku infrastrukturu čiji rezultati već postaju vidljivi a u narednom periodu će biti još bolji.

Piše: Mirza Luboder

Foto: Centar za informacione sisteme

This Post Has Been Viewed 519 Times

Komentariši

Opština Rožaje