Predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović razgovarao sa Ejupom Nurkovićem u Rožajama

            Valorizacija prostora Gornjeg Ibra zajednički interes Vlade i lokalne uprave

Predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović razgovarao je sa predsjednikom rožajske opštine, Ejupom Nurkovićem, i njegovim saradnicima, kako bi što prije valorizovali prostor nekadašnjeg Gornjeg Ibra. Rečeno je i da u posljednje vrijeme ima zainteresovanih investitora za taj prostor. Dogovoreno je da već ovih dana počne pripremanje tenderske dokumentacije za raspisivanje tendera za taj prostor. Nurković je kazao da je lokalna uprava zainteresovana da se taj prostor što prije stavi u funkciju u cilju oživljavanja proizvodnje i otvaranja novih radnih mjesta od čega bi korist imali građani rožajske opštine i država Crna Gora, a da je naišao na puno razumijevanje i od strane Vlade.

 

Aktivnosti koje smo vodili posljednjih mjeseci kako bi upoznali potencijalne investitore o mogućnostima za valorizaciju ovog prostora, već daju rezultate. Do sada je interesovanje iskazalo nekoliko potencijalnih investitora, što je ubrzalo aktivnosti Tenderske komisije i lokalne uprave u smislu pripremanja tenderske dokumentacije, kao neophodnom uslovu za raspisivanje tendera“ -rekao je Nurković.

Nurković je izrazio očekivanje da će taj posao biti urađen u najskorijem roku, kako bi već na ljeto počele neke konkretne aktivnosti na tom lokalitetu, naglašivši da će se osim proizvodnih pogona na prostoru nekadašnjeg giganta graditi osnovna škola i drugi objekti od vitalnog značaja za opštinu.

 

Posebno se radujemo realizaciji projekta dječjeg parka i za tu investiciju već imamo donatora. Park će se graditi na prostoru bivše Menze GIR-a i o tome smo obavijestili Tendersku komisiju. Već nam je poznat partner koji će zakupiti Lamelirnicu, dok će ostali dio lokaliteta biti komercijalno-proizvodnog karaktera. Naš cilj je otvaranje  proizvodnih djelatnosti kako bi smo otvorili što više radnih mjesta“ – kazao je Nurković u razgovoru pred novinarima.

Vujović je kazao da je Vlada prihvatila inicijativu lokalne uprave o valorizaciji lokaliteta Gornjeg Ibra i da je već započela potrebne aktivnosti na tom planu.

 

Dobro je to što su zainteresovani investitori već napravili uvid u sadržaj prostora  nekadašnje fabrike kao i mogućnostima koje daju šansu da se parcelizaciom razdvoji struktura i privede namjeri investitora. Gledaćemo da u najkraćem roku pripremimo tendersku dokumentaciju i prilagodimo je potrebama i željama investitora. Nama je poznato u kakvom je stanju taj lokalitet, hale i oprema koje gotovo više i nema ali je srećna okolnost da postoji interesovanje i mi ćemo biti privrženi da investitore privučemo i zadržimo“  – rekao je Vujović i dodao da očekuje da taj posao bude urađen u najkraćem mogućem roku.

 

                                                                                                         F.Kalić

 

 

 

 

 

Objave iz povezanih i sličnih kategorija...