Službena posjeta predsjednika opštine Plav, Orhana Šahmanovića i predsjednika opštine Petnjica, Samira Agovića Opštini Rožaje

Danas je Opštinu Rožaje i predsjednika opštine Ejupa Nurkovića posjetila delegacija u sastavu: predsjednik opštine Plav, Orhan Šahmanović i predsjednik opštine Petnjica, Samir Agović. Sastanku su prisustvovali predsjednik Skupštine Plav, Izet Hadžimušević,  sekretar za opštu upravu i društvene djelatnosti opštine Plav, Mirza Medunjanin. Pored Predsjednika opštine, sastanku su prisustvovali, Predsjednik Skupštine i Direktor Direkcije za izgradnju i investicije opštine Rožaje, Mirsad Džudžević.

Na sastanku je razmatrana buduća saradnja između opština iz oblasti privrede, poljoprivrede i ruralnog razvoja, razvoja turizma i sporta, kao kulturnih djelatnosti. Posebno je istaknut značaj umrežavanja opština sa ciljem unapređenja statusa naših građana i promocije resursa opština sa sjevera Crne Gore, kao i prekogranična saradnja i rad na projektima koji bi bili podržani od strane više opština, a kojim bi se moglo konkurisati kod EU fondova.

Predsjednik opštine Rožaje, Ejup Nurković je prisutne obavijestio o koracima koji su do sada učinjeni u lokalnoj samupravi i ciljevima buduće saradnje, ističući važnost ove posjete za budući rad i usmjeravanje ka zajedničkim ciljevima.

IMG_0353

Objave iz povezanih i sličnih kategorija...