Predsjednik Opštine Rožaje Ejup Nurković predao petnaest pripremljenih projekata organizaciji TIKA

Juče, 22.01.2015.godine, predsjednik Opštine Rožaje, Ejup Nurković i predsjednik Skupštine Rožaje, Husein Kurtagić sa delegacijom posjetili su Tursku državnu agenciju za međunarodnu saradnju i razvoj/ TIKA/ u Crnoj Gori, koja ima sjedište u Podgorici.

Na službenom sastanku Predsjednik Opštine Rožaje je predstavio 15 projekata iz različitih oblasti, koji su od interesa za građane Rožaja da se valorizuju u budućnosti, a za koje je potrebna finansijska podrška,  šefu kancelarije Turske razvojne agencije “TIKA” u Crnoj Gori, gospodinu Mustafi Yazici.

Obzirom da TIKA radi na planovima izdvajanja budžetskih sredstava za Crnu Goru za 2015. godinu, predati projekti će biti razmatrani za ostvarivanje za naredni period, a delegacija Opštine Rožaje vjeruje da će TIKA prepoznati interes građana Rožaja i predvidjeti budžetskim sredstvima finansiranje neke od njih.

Po riječima predsjednika Opštine Rožaje, Ejupa Nurkovića, predate projekte je uradio stručni tim imajući na umu potrebe građana i od tih projekata se neće odustajati, jer su od značaja za opštinu Rožaje i njihovo ostvarenje će značiti bolji i kvalitetniji život našeg naroda. Riječ je o projektima značajnim za razvoj obrazovanja, kulture, poboljšanje zdrastvenih usluga i drugih društvenih i javnih djelatnosti.

Djelatnost udruženja TIKA je naučno-istraživačko angažovanje u oblasti revitalizacije i očuvanja vjerskog i kulturnog identiteta građana islamske vjeroispovijesti (promocije knjiga, okrugli stolovi, tribine, izložbe…) kao i aktivnosti na humanitarnom planu bez obzira na rasu, pol, vjeroispovijest kako u Crnoj Gori tako i van nje. U Crnoj Gori je prepoznata kao izuzetno daražljiva u različitim oblastima djelovanja i predstavlja veliku nadu za narod bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost.

normalna tika

 

 

 

Objave iz povezanih i sličnih kategorija...