Započeta sanacija i čišćenje lokaliteta u opštini Rožaje

JKP sa radnom jedinicom Zelenilo je započelo sanaciju i uređenje prostora u opštini Rožaje od 03.11.2014.godine. Do sada su sanirani i pročišćeni lokaliteti ispod mosta u Sarajevskoj ulici, pješačka staza od benziske pumpe do Ibarske ulice, zelene površine ispod Kučankog groblja, uklonjeno je rastinje i smeće u Klekovači, kao i drugi lokaliteti u centru opštine. Iako je Crna Gora proglašena kao ekološka država do sada se u našoj opštini o tome nije vodilo puno računa. Zarasle i neuređene zelene površine, nasipi na pješačkim stazama i rastinje od kojeg se nije mogla vidjeti ni rasvjeta su samo neki od problema koje treba u najkraćem roku riješiti. Šahte bez poklopaca na pješačkim stazama predstaljale su veliku opasnost za građane, posebno za đake.

Adem Dedeić je sa puno ljubavi prema svojoj opštini započeo ovaj proces, a uređenje prostora vidi kao umjetnost i u potpunosti se tome posvjećuje. Rožaje će biti opština uređenog zelenila, pripremljena za turističke ponude u narednoj godini. Površine koje su sada očišćene već na proljeće biće uredno ozelenjene, sa popunjenim drvoredima, sezonskim cvijećem i raznim biljkama.

“U okviru svoje nadležnosti mogu reći da je započeto sistemsko rješavanje problema na ovakvim lokalitetima u domenu sanacije i očuvanja svih lokaliteta u našem gradu, a ovo je samo početni korak na tom putu. Zelenilo predstavlja sliku našeg grada, a priroda je nešto sa čime se svako susreće ulaskom u naš grad, time je uloga JKP sa radnom jedinicom Zelenilo velika, jer je naše zelenilo pokazatelj našeg odnosa prema sredini i evropskim vrijednostima, koji potenciraju razvoj ove oblasti” rekao nam je zatečen na terenu Adem Dedeić, referent za uređenje zelenila.

Radi se na izradi projektnih skica i dokumentacije kojom će se aplicirati kod evropskih fondova koji su izdašni u ovoj oblasti, a sredstva su bespovratna. Veliku ulogu u očuvanju našeg grada imaju i građani, pa se mole da čuvaju zdravu sredinu i odlažu smeće na predviđenim mjestima.

 

Objave iz povezanih i sličnih kategorija...