ODRŽANA JAVNA RASPRAVA POVODOM NACRTA BUDŽETA OPŠTINE ROŽAJE ZA 2015.GODINU

Na osnovu člana 110. Zakona o lokalnoj samoupravi (“Sl.list RCG”br.42/03, 28/04,75/05) člana 2. i 8. Odluke o načinu i postupku učešća lokalnog stanovništva u vršenju javnih poslova (“Sl.list RCG”-opštinski propisi br. 12/05) Sekretarijat za finansije Opštine Rožaje, organizovao je javnu raspravu (17.12.2014.godine u maloj sali Centra za kulturu) povodom razmatranja Nacrta Odluke o Budžetu Opštine Rožaje za 2015.godinu.

Javnoj raspravi doprinos su dali predsjednik Opštine Rožaje, Ejup Nurković sa potpredsjednicima, odbornici Lokalne Skupšine, službenici  lokalne samouprave, predsjednici mjesnih zajednica, prisutni predstavnici NVO sektora, zainteresovani građani i predstavnici medija.  Izvestilac Nacrta Odluke o Budžetu Opštine Rožaje za 2015.godinu bio je Kadrija Agović, ispred sekretarijata za fnansije.

Predsjednik Opštine je naglasio da predloženi Nacrt Budžeta predstavlja radni materijel koji je dobio pozitivnu ocjenu Ministarstva finansija, ali da je podložan mijenjanju zbog amandmana sa javne rasprave ili zbog amadmana klubova odbornika, ali da predstavljna realnu formu. “Po prvi put budžetski korisnici imaju ime i tačno naznačene potrošače. Biće raspoređen transparentno i javnost će imati u vidu sa koliko sredstava raspolaže Opština, koje su njene obaveze. Neki troškovi će za razliku od prethodnih godina biti umanjeni 50%,a neki čak 100%, to se odnosi na troškove potrošnje goriva, novca za službena putovanja funkcionera i td, a prioritet su dobile kapitalne investicije kojim će dobiti građani.”, naglasio je Ejup Nurković.

Po riječima Agovića primci i izdaci u 2015.godini biće 4.795.000,00 eura; tekući Budžet biće u iznosu 3.780.128,01 euro, a kapitalni Budžet u iznosu od 1.014.871,99. Nakon Javne rasprave ovaj Nacrt Budžeta sa amadmanima će bit dat na glasanje u Skupštini Opštine Rožaje.

 

Objave iz povezanih i sličnih kategorija...