Diskusija o ulaganjima EU u razvoj sjevera Crne Gore

Predstavnici opštine Rožaje, Mensur Kalender, Amela Kalender i Arnela Ahmatović, su 13.11.2014.godine prisustvovali otvorenoj diskusiji o ulaganjima EU u razvoj sjevera Crne Gore, koja je organizovana u Bijelom Polju. Diskusiju je organizovala NVO FORS Montenegro u okviru projekta „Hajde da razgovaramo o EU-2’’, koji je podržan od strane EU.

Sastanku su prisustovali predstavnici sjevernih opština, Šef sektora za politiku evropske integracije i privredu Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Albert Kamara i predstavnik Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Zoran Irić.

Prisutni su predstavili svoje vizije za razvoj sjevera Crne Gore, a gospodin Kamara je približio na koji način je moguće doći do njih kroz programe pomoći Evropske Unije. Na sastanku je naglašeno da za postojeće ekonomske probleme treba tražiti rješenje kroz održivo korišćenje prirodnih i privrednih resursa, jer cijeli sjeverni region raspolaže sa značajnim resursima iz oblasti poljoprivrede, turizma, hidroenergetike, šumarstava, pitke vode i drugih resursa.

Na kraju diskusije je zaključeno da je neophodno udruživanje na svim nivoima, kako bi se približili vizijama koje imamo za razvoj sjevera Crne Gore. Gospodin Kamara je naglasio da je Evropska Unija do sada pružala značajnu finansijsku podršku opštinama na sjeveru i da će nastaviti, ali da je veoma važno da lokalna uprava, preduzetnici, poljoprivrednici i civilni sektor imaju dovoljno vještina da prezentuju projekte i da kontinuirano razvijajuu svoje kapacitete u skladu sa stalnim promjenama u društvu.

Objave iz povezanih i sličnih kategorija...