Sastanak sa predstavnicima Ministarstva ekonomije

Predsjednik opštine Rožaje sa svojim saradnicima, sastao se sa Generalnom direktoricom Direktorata za razvoj u Ministarstvu ekonomije dr Ninom Vujošević, savjetnikom potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj Admirom Adrovićem, savjetnikom  ministra ekonomije Miodragom Latkovićem i savjetnikom u Ministarstvu ekonomije Amerom Nokićem.

Na sastanku je razgovarano o podršci malim i srednjim preduzećima kroz intenziviranje saradnje lokalnih biznis centara sa Ministarstvom ekonomije, razmjeni informacija o programima finansiranim od strane Evropske Unije i ostalim programima  koji mogu biti izvor finansiranja razvojnih projekata i malih i srednjih preduzeća, realizaciji Strateškog plana razvoja kroz državni kapitalni budžet za 2015. godinu, Elektronskoj bazi podataka o razvojnim projektima, kao i Akcionom planu za realizaciju Strategije regionalnog razvoja Crne Gore 2014-2020 za 2015. godinu.

Učesnici sastanka zaključili su da je neophodno unaprijediti i poboljšati međusobnu komunikaciju i koordinaciju, u cilju unapređenja poslovnog i ukupnog društvenog ambijenta i u pravcu prevazilaženja regionalnih razlika.

Na sastanku su imenovane osobe koje će  biti zadužena za komunikaciju sa Mnistarstvom ekonomije u podršci MSP-a, kao i osobe koje će biti ovlašćene za korišćenje Elektronske baze o razvojnim projektima.

Media tim

IMG_0003

Objave iz povezanih i sličnih kategorija...