Integracije Crne Gore u NATO

Dana 18.09.2014. godine u maloj sali Centra za kulturu Rožaje u organizaciji Uprave za kadrove i komunikacioni tim Vlade za NATO održano je predavanje na temu „Integracije Crne Gore u NATO“.

Predavanje su odrzali docent dr Mehmedin Tahirović i admiral slovenačke vojske Renato Petrić na osnovu komunikacionih smjernica za iniciranje i vođenje javnog dijaloga o učlanjenju Crne Gore u NATO. Edukacije o evroatlantskim integracijama, koje organizuje Uprava za kadrove, imaju za cilj da i u lokalnim zajednicama predstave što znači NATO kao sistem kolektivne bezbjednosti.

Vrlo je važno da informacije o tome kako funkcioniše NATO budu realne i tačne. Pored toga, pokušavamo da vodimo dijalog i pojasnimo sve nejasnoće, kao i određene zablude koje postoje, ne samo kod naših građana, već i kod ljudi koji su odgovorni za sprovođenje politike – kazao je načelnik službe za odnose sa javnošću i protokol u Ministarstvu odbrane Crne Gore, pukovnik Mehmedin Tahirović.

Predavanju su prisustvovali odbornici lokalnog parlamenta, rukovodioci opštinskih organa i preduzeća kao i mnogi građani koji su uzele učešće u diskusiji postavljajući pitanja na ovu temu. Delegaciju koja je održala predavanje primio je Predsjednik opštine Rožaje Ejup Nurković u svom kabinetu gdje su razmijenili mišljenja na ovu temu, izrazivši obostrano zadovoljstvo zbog posjete opštine Rožaje…

Objave iz povezanih i sličnih kategorija...