Uljepšaj grad

Volonteri nevladine organizacije „Moje Rožaje“ u saradnji sa opštinom Rožaje uspješno sproveli akciju „Uljepšajmo svoj grad“.

Pored pomenutih, akciju su podržali: Komunalno i Služba zaštite.

30.08.2014. godine, volonteri su obišli planirana mjesta za sprovođenje akcije, tako su iz korita rijeke Ibar u prvom dijelu sakupili i uklonili 34 vreće raznog otpada (plastika, staklo, tekstil, guma, najlon) kapaciteta 120 litara, iz dvorišta O.Š. “25. maj” 28 vreća, školsko dvorište “Mustafa Pećanin” očistili su sa 14 vreća, dok im je za dvorište školskog centra bilo potrebno 12 vreća.

U popodnevnim časovima, volonteri su obišli pješačke staze, sa kojih su uklonili 8 vreća, nerazgradivog otpada.

Komunalno preduzeće je aktiviralo kompletnu mehanizaciju, tako je korito rijeke Ibar, dobilo ljepši izgled, kakav zaslužuje.

31.08.2014. godine, nastavila se akcija u još jačem sastavu, akciji se priključila Služba zaštite, koja je uključila svu mehanizaciju, kako bi uz pomoć volontera oprali školska dvorišta, stepenište „Kolorado“, te podvožnjak i stepenište kod „Dom zdravlja“.

Za­jed­no sa volonterima na ure­đe­nju gra­da uče­stvo­vao je i pred­sjed­nik op­šti­ne Ejup Nurković. On je ka­zao da je Ro­ža­je pre­pu­no sme­ća ko­je su neo­d­go­vor­ni i ne­sa­vje­sni gra­đa­ni odlaga­li u rječ­na ko­ri­ta, po­red pje­šač­kih sta­za i u škol­skim dvo­ri­šti­ma.

Na ovaj na­čin že­li­mo gra­đa­ni­ma da po­ša­lje­mo po­ru­ku da za od­la­ga­nje sme­ća ko­ri­ste mje­sta pred­vi­đe­na za tu na­mje­nu te da ni­ka­ko ne za­ga­đu­ju ži­vot­ni pro­stor jer ta­kve rad­nje osta­vlja­ju ru­žnu sli­ku gra­da – re­kao je Nur­ko­vić.

Pri­ku­plje­ni ot­pad od­vo­zi me­ha­ni­za­ci­ja Ko­mu­nal­nog pred­u­ze­ća.

“Nadamo se da je akcija urodila plodom i da smo svojim primjerom osvijestili bar 50 sugrađana o važnosti zaštite životne sredine. Rekao nam je predsjednik NVO “Moje Rožaje” Rahman Škrijelj koji najavljuje sljedeći planirani projekat, koji se odnosi na edukaciju o životnoj sredini, borbi za: čist vazduh, zemlju i vodu”.

media team.

IMG_0176 IMG_0082 IMG_0045 IMG_0014 IMG_0762 IMG_0827 IMG_1140 IMG_0001 IMG_0004

 

 

Objave iz povezanih i sličnih kategorija...